Nieuws

Achilles'29 op karakter langs mat Jong PSV

GROESBEEK - Achilles'29 is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen en rukt op richting de middenmoot van de Jupiler League.
Op de eigen Heikant won de ploeg uit Groesbeek met 2-0 van Jong PSV. De zege was dik verdiend en kwam na rust tot stand op basis van veel strijd en pure beleving.

Goed positiespel

Achilles'29 begon geconcentreerd, fel en ook voetballend goed aan het duel met de talenten uit Eindhoven. Vooral op fysiek vlak toonde Achilles zich sterker dan het matte Jong PSV. Maar ook het positiespel was bij vlagen goed verzorgd. Na een kwartier was het al raak voor de enthousiast spelende ploeg van trainer Gesthuizen. Tim Sanders, na dertien maanden blessureleed terug in het elftal, kopte een goed aangesneden vrije trap van Hendriks prachtig binnen. Jong PSV keek apathisch toe en stond alleen lucht te dekken.

Thoone faalt van stip

Achilles bepaalde. Vijf minuten later verzuimde de thuisploeg echter de marge al te verdubbelen. Thoone werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en nam zelf plaats achter de bal. De zoals altijd hard werkende aanvaller faalde echter hopeloos en schoot de bal recht op PSV-doelman Bertrams. Vlak voor rust was ook Edwards nog dicht bij een tweede goal voor Achilles nadat ook de ploeg uit Eindhoven een aantal keren dreigend was geweest. De vuisten van Bertrams hielden de ploeg van trainer Kalezic echter in de race voor de tweede helft.

Rush van Sanders

In dat tweede bedrijf had Achilles het veel moeilijker. Het raakte de grip een periode van ongeveer 10 minuten volledig kwijt. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Jong PSV alleen niet. Op karakter bleef Achilles fier overeind. De thuisploeg vocht voor iedere centimeter en toonde veel meer de wil om de wedstrijd te willen winnen. Na een prachtige rush van Sanders sloeg Achilles een kwartier voor tijd opnieuw toe. Thoone werd vrijgezet voor Bertrams, raakte eerst nog de paal, maar schoot vervolgens in de rebound de 2-0 tegen de touwen. Daarna werd het nog even spannend toen Jong PSV weer wat aandrong, maar ook dat mini-offensief leverde geen succes op.
Opstelling Achilles: Ter Wielen, Verhoeven, Dingil, Sanders, Van de Groes; Sürmeli (88.Kaak), Edwards, Thoone, Van Steen; Hendriks (79.Wiafe) en Zijler (84.Worm)