Nieuws

Eerste studenten wonen in februari tussen ouderen in Arnhem

Eerste studenten wonen in februari tussen ouderen in Arnhem
Er komen studenten wonen in woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem.
ARNHEM - Er komen studenten wonen in woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem.
In februari komen de eerste 5 studenten. Het is voor het eerst dat een zorgorganisatie in Arnhem deze mogelijkheid biedt. De studenten betalen een lage huur. De belangrijkste tegenprestatie die ze leveren is het doen van 20 uur vrijwilligerswerk per maand. De bewoners zien uit naar de studenten, aldus een woordvoerder van Vreedenhoff.

Opvoeding

‘Het is een verrijking. Ik heb plezier in het omgaan met jongere generaties’. Zo reageren de bewoners op de komst van studenten als nieuwe medebewoners.
Bewoners zijn vooral positief over de mogelijkheid van contact met de jongeren en de activiteiten die zij gaan organiseren. Er waren vooraf ook wel enige zorgen over mogelijke overlast. Andere bewoners reageren hierop als volgt: ‘Als ze overlast veroorzaken? Dan spreken we ze aan. We hebben onze kinderen toch ook groot gekregen?’

Geluidsoverlast

Nadat het voornemen in september bekend werd gemaakt hebben ruim 100 studenten zich vol enthousiasme aangemeld. De reacties lopen uiteen van ‘ik vind het vooral fijn om te leren van ouderen, en mij te verwonderen over hun levensverhalen’ tot ‘ik wil graag weg uit mijn huidige studentenhuis, vanwege geluidsoverlast’.
Er is voor gekozen om studenten en bewoners als buren naast elkaar te laten wonen, zodat er direct al meer levendigheid in huis komt. Uit alle binnengekomen reacties zijn inmiddels vijf studenten geselecteerd via gesprekken met bewoners, medewerkers en management.