Nieuws

No Surrender-leden voor de rechter

No Surrender-leden voor de rechter
Drie mannen die verdacht worden van bedreiging en poging tot afpersing in het Overijsselse De Lutte, in augustus vorig jaar, zouden lid zijn van het chapter Eastside van motorclub No Surrender.
ALMELO - Drie mannen die verdacht worden van bedreiging en poging tot afpersing in het Overijsselse De Lutte, in augustus vorig jaar, zouden lid zijn van het chapter Eastside van motorclub No Surrender.
Dat bleek vrijdagg op een regiezitting op de rechtbank in Almelo.
Dit chapter heeft een clubhuis in Beuningen, waar de politie afgelopen dinsdag een inval deed. Die inval was onderdeel van een groot politieonderzoek naar ontvoeringen in Nijmegen en een hennepkwekerij in Dodewaard.

Kippen

De drie verdachten die in Almelo voor de rechter stonden, zijn mannen uit Lichtenvoorde, Arnhem en Oldenzaal. Ze zouden op 29 augustus vorig jaar een man in zijn tuin aan de Oldenzaalsestraat in De Lutte hebben bedreigd. Volgens justitie gebeurde dat met de hesjes van No Surrender aan, maar zelf ontkennen ze dat. Een van hen zou hebben gezegd: 'De volgende keer dat ik terug kom, trek ik de koppen van die kippen af en behang ik de woning ermee.'

Opperhoofd

Justitie ziet een 48-jarige man uit Nistelrode als opdrachtgever. De drie No Surrender-leden zouden ook hebben gezegd dat ze zijn geld kwamen halen. Het zou gaan om 30.000 euro. In het dossier van de man uit Nistelrode wordt ook gesproken over een 'chairman'. Justitie ziet daarin een connectie met de motorclub No Surrender, maar dat ontkent hij. De man heeft een bedrijf in tweedehands trucks en handelt daardoor veel met Afrikanen. Volgens de advocaat is niet uit te sluiten dat met chairman een 'Afrikaans opperhoofd' wordt bedoeld.

Naar huis

In totaal zijn er vijf verdachten in deze zaak. Twee van hen waren al op vrije voeten. De rechtbank besliste vrijdag dat de Arnhemmer en de man uit Nistelrode ook naar huis mogen. Hun voorarrest wordt geschorst tot de rechtszaak op 10 april. De vijfde verdachte, een 25-jarige man uit Cuijk, blijft wel vastzitten. Hij wordt ook verdacht van een overval in Losser.