Nieuws

Weer meer huizen verkocht in Gelderland

Weer meer huizen verkocht in Gelderland
In Gelderland zijn eind 2014 beduidend meer huizen verkocht dan in het kwartaal ervoor.
ARNHEM - In Gelderland zijn eind 2014 beduidend meer huizen verkocht dan in het kwartaal ervoor.
Een toename van ruim 30%. Vergeleken met dezelfde periode in 2013 wisselden een kwart meer huizen van eigenaar.
Het verschil met dezelfde periode vorig jaar is het grootst in de omgeving van Nijmegen en de regio Ruurlo/Eibergen. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Vorig jaar

De nieuwe cijfers gaan over de periode van oktober tot en met december 2014. In alle regio's in Gelderland is in die maanden de huizenverkoop gestegen.
De meeste woningen zijn verkocht in Nijmegen, 653 in totaal. Vergeleken met dezelfde periode in 2013 is dat een toename van 36,3%.
Nijmegen blijft daarmee qua groei net achter op de regio Ruurlo/Eibergen. Die laat een stijging zien van 36,6%.
Nunspeet bleef juist achter in Gelderland. De hoeveelheid verkochte huizen was daar eind 2014 'slechts' 6,1% meer in vergelijking met de laatste maanden van 2013.

Derde kwartaal

Ook vergeleken met het derde kwartaal van 2014 zijn positieve cijfers te zien. Vooral in Barneveld valt het verschil op. In juli, augustus en september gingen 133 huizen over in andere handen. In het vierde kwartaal waren dat er 200. Een toename van ruim 50%.
De NVM houdt ook bij hoelang huizen te koop hebben gestaan. Huizenverkopers in Barneveld hoefden het minst op de verkoop te wachten. De woningen die daar langs de notaris kwamen, stonden gemiddeld 113 dagen te koop. In de omgeving van Elst stond het verkoopbord het langst in de tuin. Gemiddelde wachttijd daar: 213 dagen.