Nieuws

Kunstschilder Van Gogh en zijn lievelingsmaaltje

EDE - Wat at de schilder Vincent van Gogh nu het liefst? Op basis van zijn schilderijen en brieven hebben deskundigen dat uitgezocht.
Deze smaakprofielen zijn gebruikt voor het maken van allerlei hapjes en recepten. Burgemeester Van der Knaap van Ede gaf vrijdagmiddag het startsein voor de Smaak van Van Gogh. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Stadswinkel. De burgemeester onthulde het logo van de Smaak van Van Gogh. Het is dit jaar namelijk 125 jaar geleden dat de beroemde kunstschilder is overleden.

Koekje, sapje, worstje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn voor het eerst drie Van Gogh producten gepresenteerd: een koekje gemaakt door Banketbakkerij Mekking. Bloesem-perensap en appel-perensap van zorgboerderij Makandra en het Ecofield-worstje. Die zijn gemaakt met streekproducten, op basis van de smaakprofielen.
De profielen zijn een leidraad voor professionele chefs, thuiskoks en foodproducenten om gerechten en producten te creëren die bij Vincent van Gogh passen.

Hoge Veluwe

Vanaf 2015 worden in Ede allerlei activiteiten georganiseerd. Het Kröller-Müller Museum komt met de tentoonstelling Van Gogh en Co. Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert verschillende activiteiten, zoals streekmarkten en lezingen. De Edesche Concertzaal organiseert een serie klassieke muziekconcerten. Restaurants zetten van Goghgerechten op de menukaart. In juni is het tweedaags foodfestival Food Unplugged, er is een Classic car rally begin september en Statues by night eind september.