Nieuws

Jaaroverzicht Gelderse sportteams: Alterno en BZC succesvol in 2014

Jaaroverzicht Gelderse sportteams: Alterno en BZC succesvol in 2014
2014 was voor de meeste Gelderse sportploegen niet echt een succesvol jaar.
ARNHEM - 2014 was voor de meeste Gelderse sportploegen niet echt een succesvol jaar.
Maar er zijn ook enkele uitzonderingen.
In het DAMMEN is Gelderland de toonaangevende provincie. Apeldoorn staat momenteel bovenaan in ereklasse, gevolgd door Huissen. Culemborg is de nummer zes en DES Lunteren staat tiende van de twaalf ploegen.
De HANDBALLERS van Swift Arnhem handhaafden zich keurig op het hoogste niveau en staan nu op de zevende plaats in de eredivisie.
In het HOCKEY spelen alleen de dames van Wageningen op het hoogste niveau, maar ze staan met slechts twee punten troosteloos onderaan.In het JUDO van Topjudo Nijmegen jarenlang toonaangevend bij de mannen en de vrouwen, maar die tijden lijken voorlopig voorbij.
In het KORFBAL was Gelderland ooit de sterkte provincie. Nu draait alleen DVO uit Bennekom nog mee in de top met een tweede plaats in de zaal.
In het VOETBAL staat FC Lienden bovenaan in de Topklasse zondag. De Treffers is teruggevallen naar de vijfde plaats. In de zaterdagtopklasse is Sparta Nijkerk momenteel twaalfde.
De VOLLEYBALSTERS van Alterno uit Apeldoorn kenden een topjaar. In april werd de club voor het eerst landskampioen en haalde onlangs de achtste finales van de Challenge Cup. In de competitie staat Alterno nu vijfde, maar niet ver achter de koploper. Bij de mannen zijn Dynamo uit Apeldoorn en Orion uit Doetinchem goede subtoppers.
Voor topprestaties in het WATERPOLO is Borculo de place-to-be. BZC wist opnieuw de landstitel te prolongeren. In de huidige competitie staan de Achterhoekers vierder, Polar Bears uit Ede is de nummer één eind 2014.