Nieuws

Weekend vol kerstactiviteiten in het Rivierengebied

HERWIJNEN - Kaarslicht in Buren, de mooiste kerstlichtjes in Beneden Leeuwen en een zestiende-eeuws kerstfeest in het stadskasteel van Zaltbommel. Op veel plaatsen in het Rivierengebied worden dit weekend speciale kerstevenementen georganiseerd.
Ook op het Geofort in Herwijnen staat de kerstsfeer dit weekend centraal.

Geofort en de kerstman

Normaal gesproken informeert het monument uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie bezoekers over wetenschappen zoals geografie en cartografie, maar de eigenaren willen aan het begin van de kerstvakantie ook stilstaan bij de kersttijd. En dus zijn er zaterdag en zondag op het vrij toegankelijke terrein van het fort tientallen kraampjes te vinden. Ook treden er koren op, loopt de kerstman rond en kunnen bezoekers een ritje maken in de arrenslee.

Kaarslicht in Buren

De historische binnenstad van Buren is zaterdagavond afgesloten voor het verkeer vanwege het evenement Buren bij kaarslicht. In de straten worden alle electrische lampen gedoofd. De enige verlichting komt van duizenden kaarsjes. Er zijn optredens door muzikanten en de avond wordt afgesloten met samenzang. Het is voor de dertiende keer dat Buren bij kaarslicht wordt georganiseerd. De afgelopen jaren trok het evenement bijna tienduizend bezoekers.
Foto: Arrendslee op het Geofort in Herwijnen