Nieuws

Arnhemmers zaten zonder stroom na schietpartij

ARNHEM - De politie is bezig met onderzoek op het Staringplein in Arnhem na een incident dat volgens haar zeer waarschijnlijk een schietpartij was.
Er is nog geen slachtoffer gevonden.
Rond 06.30 uur zaterdagmorgen meldden verschillende omwonenden schoten te hebben gehoord. Kort daarna zou een auto snel zijn weggereden. Bij de vlucht werd een elektriciteitskast geraakt waardoor een deel van Arnhem even zonder stroom zat.
De politie speurt met honden de omgeving af en doet onderzoek in een woning aan het Staringplein. Agenten hebben 2 auto's weggesleept. Getuigen van de schietpartij of mensen die de vermoedelijke vluchtauto hebben zien wegrijden worden opgeroepen zich bij de politie te melden. 

'Schade hekwerk kost paar duizend euro'

Het vernielde hekwerk is eigendom van speeltuin De Leuke Linde, een bewonersinitiatief in de wijk. De speeltuin wordt gerund door 70 vrijwilligers en voorzitter Ron Onstein is ontdaan door de situatie van zaterdagmorgen. Onstein: 'We zijn een zelfstandige vereniging die het moet hebben van vrijwilligers en subsidie. De schade aan het hekwerk gaat zeker enkele duizenden euro's kosten en dat geld hebben we nu niet. We krijgen 21.000 euro subsidie per jaar, en daar moeten we alles van betalen. Geld voor een verzekering hebben we niet'.
De Leuke Linde is een speeltuin met voorzieningen zoals toiletten en een klein dierenparkje.

Liander verhelpt stroomstoring

Monteurs van Liander waren enige uren bezig met het vervangen van de elektriciteitskast. Het bedrijf kreeg meerdere meldingen van klanten die geen elektriciteit hadden in postcodegebied 6822. Huishoudens aan de Warmoestraat, de Akkerstraat, de Agnietenstraat en de Verlengde Paulstraat zaten zonder stroom. Het is niet bekend om hoeveel huishoudens het ging.