Nieuws

Achtbaan knalt door villa Ermelo

Achtbaan knalt door villa Ermelo
De villa aan de Schoolweg 12 in Ermelo staat al meer dan zes maanden te koop en moet bijna 650.000 euro opbrengen.
ERMELO - De villa aan de Schoolweg 12 in Ermelo staat al meer dan zes maanden te koop en moet bijna 650.000 euro opbrengen.
Om kopers te lokken werd tijdelijk een bijzondere attractie aangelegd: een achtbaan door het huis. Alleen voor een bezichtiging, natuurlijk.
De eigenaren van de villa kregen via de Huizenpromotor van ABN AMRO de kans hun huis extra te laten opvallen. Het leidde tot de aanleg van een rollercoaster langs de 370 vierkante meter vloeroppervlak.

Roetsjen

Het idee kwam van productiebedrijf WeFilm; dat zag de villa uit 1980 wel zitten voor deze stunt. Het huis moest minimaal een eerste verdieping hebben waarvan de achtbaan naar beneden kon roetsjen. 'De eigenaresse houdt wel van wat reuring en was direct enthousiast over het plan', aldus een woordvoerder van het filmbedrijf.
Gezien de riante omvang van het pand was de aanleg van de baan een fluitje van een cent; aan de woning hoefde niets te worden aangepast. De achtbaan is in drie dagen gebouwd en eerst getest in een loods.

Buren in de wagentjes

De tijdelijke attractie aan de Schoolweg 12 werd een dag in gebruik genomen door geïnteresseerden uit de buurt. Niet door kopers. Helaas voor de buurkinderen die ook wel zin hadden in een ritje, is de baan een dag erna weer afgebroken.
De hele maand december worden verschillende huizen van klanten van de bank met special effects  onder de aandacht gebracht. Inmiddels is het huis in Ermelo weer een gewone bezienswaardigheid en is het wachten op een tweede bezichtiging (te voet) of nieuwe kijkers.