Nieuws

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is het beste

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is gemeten over de afgelopen 5 jaar het beste ziekenhuis van Nederland.
Elsevier beoordeelde 91 Nederlandse ziekenhuizen op 515 punten. Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg, betrouwbaar en solide als organisatie, en optimaal als begeleider en voorlichter van de patiënt, waren de belangrijkste kwaliteitseisen.
De ziekenhuizen zijn ook beoordeeld op het functioneren over de volle breedte, van de dienstverlening en service aan patiënten en de wachttijden voor behandeling en opname, tot de veiligheid en effectiviteit van de medische zorg.

'Heel eervol'

'Heel eervol', reageert een woordvoerder van St Jansdal. 'Er zijn elk jaar wel ranglijsten, maar dit is over een periode van 5 jaar.' Ze wijst erop dat doktoren en het management van het Harderwijkse ziekenhuis nauw met elkaar samenwerken om tot de beste zorg te komen. 'En we kijken heel erg naar de menselijke factor.'

'Hele mooie verrassing'

'Dit is een hele mooie verrassing', zegt Albert Arp, voorzitter van de Raad van Bestuur. 'Maar we werken hier vele jaren heel hard aan. We investeren veel in de goede dokter en verpleegkundige en de allerbeste apparatuur moet aanwezig zijn. Patiëntgerichtheid en mensgerichtheid staat voorop.'