Nieuws

Overstroming? Vlucht naar de Veluwe

Overstroming? Vlucht naar de Veluwe
Bij een overstroming kunt u beter niet in het Rivierengebied verblijven.
ARNHEM - Bij een overstroming kunt u beter niet in het Rivierengebied verblijven.
Daarentegen zijn de Veluwe en de Achterhoek wel goede opties want daar blijft vrijwel alles droog. Dat hebben de inwoners zelf ook in de gaten want Rijkswaterstaat krijgt regelmatig een mailtje van iemand die zijn huis aanbiedt als opvangplaats.
De website overstroomik.nl van Rijkswaterstaat geeft antwoord op de vraag of we onze voeten droog houden als de dijken daadwerkelijk doorbreken. Duizenden mensen bezochten in de eerste maand de site en bij herfststormen springen de bezoekcijfers omhoog. De app stond zelfs even op plek 12 in de downloadlijsten.
Bij een overstroming lijkt de Veluwe een waar toevluchtsoord te worden, droog en snel te bereiken. Verder is Gelderland op te de delen in twee categorieën: Droog of heel, heel nat. De grens ligt ongeveer bij Arnhem, alles daaronder komt blank te staan. Daarboven blijft alles droog. Er is nog één sliert die het droge Achterhoek van de Veluwe scheidt. Een lijn van Doetinchem, Doesburg en Zutphen vormt nog één waterlinie. Een opvallende droge enclave is Nijmegen. De hoger gelegen stad vormt het front dat het water tegenhoudt.
Blijft uw huis droog? Klik hier en bekijk of uw voeten droog blijven of klik hier voor de app.