Nieuws

Annique uit Lengel op boerinnenkalender 2015

Annique uit Lengel op boerinnenkalender 2015
De 20-jarige Annique Aalders uit Lengel in de gemeente Montferland is één van de 15 jonge vrouwen die dit jaar afgebeeld staan in de nieuwe Boerinnen Kalender 2015.
LENGEL - De 20-jarige Annique Aalders uit Lengel in de gemeente Montferland is één van de 15 jonge vrouwen die dit jaar afgebeeld staan in de nieuwe Boerinnen Kalender 2015.
Ze is geselecteerd uit 129 aanmeldingen. Annique woont op kamers in Dronten en studeert daar aan de Christelijke Agrarische Hogeschool.

Zelf melken

Annique Aalders: 'Waarom ik me heb opgegeven? Omdat, als ik bij boeren kwam om te melken, ik altijd die boerenkalender zag hangen. Het leek mij toen wel leuk om mee te doen. Ook omdat mensen altijd denken dat meiden die melken lomp zijn en zo, maar dat is dus niet zo. Dat wilde ik laten zien'.

Geen boerendochter

Annique is geen boerendochter. 'Nee mijn vader is ingenieur, iets met werktuigbouwkunde en mijn moeder is opgeleid voor kantoorwerk. Ik wilde altijd al iets met een boerderij. Ik studeer nu Dierveehouderij in Dronten aan de agrarische hogeschool. Ik wil graag bedrijfsadviseur of voervoorlichter worden. Ik word ook ingehuurd om koeien te melken bij boeren.'

Pech

Mannen die de kalender kopen voor Annique hebben wel een beetje pech: 'Ja, ha, ha ik heb verkering met een hele leuke, jonge boer. Hij woont in Friesland en ik dus helemaal in Gelderland. Maar gelukkig zitten we bij elkaar op school in Dronten'.

Presentatie aan pers en publiek

Vrijdagavond worden de kalender en de dames dus gepresenteerd aan pers en publiek. Dat gebeurt in Posterenk in de gemeente Voorst. De avond wordt ingeluid met het weerbericht van Piet Paulusma op locatie. Rond half acht arriveren de boerinnen. Sharon Dijksma, staatssecretaris van o.a. landbouw, is uitgenodigd om het eerste exemplaar te komen overhandigen, maar of zij daadwerkelijk aanwezig zal zijn is nog niet bekend.

Boerenimago

De kalender wordt voor de vierde keer uitgebracht met als doel het boerenimago op te vijzelen en de vooroordelen over boeren weg te nemen. De kalender is vanaf nu te koop, een deel van de opbrengst wordt geschonken aan 3FM Serious Request.
Foto Annique Aalders is gemaakt door fotograaf Aaron Hofman.