Nieuws

Sprookjesfestival Arnhem is beleving en kleinschaligheid

ARNHEM - Het Sprookjesfestival in de regio Arnhem draait meer dan ooit om beleving en kleinschaligheid.
Op meer dan 40 locaties kan jong en oud deze week genieten van exposities, verteltheater, films en workshops. Fantasie staat centraal.
'Het samen met de kinderen dingen doen. Je ziet hier dat ouders ook meehelpen dingen te maken. Buiten in de natuur, lekker knutselen met bijvoorbeeld kastanjes. Laagdrempeligheid in een tijd waarin we vooral te maken hebben met computers. Hier draait alles om fantasie en beleving', zegt hoofdkabouter Janette Derksen in de steile tuin van Sonsbeekpark.

Poppenkastvoorstelling

De kabouterweek wordt ook tijdens de 7e editie van het festival weer druk bezocht. Een van de hoogtepunten is een poppenkastvoorstelling van kabouter Kato. Ook ouders benadrukken het belang. 'We leven in een rationele wereld waarin alles maar groter moet. Hier zie je weer het plezier van hele kleine dingen', zegt een bezoeker die net uit een kabouterhuisje kruipt.

Nieuw record

Karin Terwisse is grondlegger van het Sprookjesfestival en reist de hele week door de omgeving langs de verschillende activiteiten. Ze verwacht een nieuw record bezoekers. Vorig jaar was dat ruim 32.000. 'Als ik zie hoe groot de belangstelling afgelopen weekend voor de sprookjesparade door de binnenstad was, denk ik dat we daar wel overheen gaan komen. Nee hoor, de rek is er nog lang niet. Hier kunnen we nog jaren mee vooruit, hoewel we altijd kijken naar hoe we de kwaliteit verder kunnen verbeteren.'