Nieuws

KPN-directeur belooft beter bereik in Bommelerwaard en Heveadorp

KPN-directeur belooft beter bereik in Bommelerwaard en Heveadorp
KPN gaat nieuwe apparatuur plaatsen in telefoonmasten in de Bommelerwaard en Heveadorp om de bereikbaarheid te verbeteren.
BOMMELERWAARD - KPN gaat nieuwe apparatuur plaatsen in telefoonmasten in de Bommelerwaard en Heveadorp om de bereikbaarheid te verbeteren.
Dat heeft KPN-directeur Jacob Groote toegezegd. Een inwoner van de Bommelerwaard en Heveadorp vroegen in een radio-uitzending van Omroep Gelderland bij de directeur om een beter bereik met hun mobiele telefoon.
Groote beantwoordde live in de radio-uitzending vragen van luisteraars, nadat er honderden meldingen binnen waren gekomen bij het #Geen112-meldpunt van Omroep Gelderland. In de Bommelerwaard en Heveadorp en ook in andere gebieden wordt geklaagd dat het bereik er zo slecht is, dat het alarmnummer 112 niet met de mobiele telefoon gebeld kan worden.
KPN wil de apparatuur zo snel mogelijk plaatsen. Binnen enkele weken tot hooguit een paar maanden zou het bereik in deze gebieden verbeterd moeten zijn, aldus een woordvoerder van KPN.
Daarnaast onderzoekt KPN of de masten verhoogd kunnen worden, om het bereik te verbeteren. Of dat kan hangt af van de constructeur. De fundering moet namelijk wel goed zijn om de hogere windlast aan te kunnen.