Nieuws

Drie doden na ongeluk met monstertruck die op publiek inreed in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Tijdens het AutoMotorSportief-evenement aan de Stationsstraat in het Twentse Haaksbergen, vlak over de grens met Gelderland, is zondagmiddag een monstertruck ingereden op het publiek.
Drie mensen zijn daardoor om het leven gekomen.

1 kind en 2 volwassenen

Burgemeester Hans Gerritsen maakte bekend dat één van de dodelijke slachtoffers een jonge jongen is. De twee anderen zijn een volwassen man en een volwassen vrouw.
Bij het ongeval vielen aanvankelijk twee doden en zes zwaargewonden, één van deze zwaargewonden is later in de avond alsnog overleden. De toestand van de vijf anderen is volgens de burgemeester kritiek. Achttien andere omstanders raakten eveneens gewond bij de aanrijding.
De bestuurder van de monstertruck is aangehouden en wordt verhoord. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. De chauffeur van de monstertruck wordt verdacht van dood door schuld. Dat zei zijn advocaat Rob Oude Breuil tegen RTV Oost.
Jouw Nieuws: Monstertruck rijdt publiek in tijdens AutoMotorSportief #Haaksbergen Ambulance aanwezig pic.twitter.com/upzFuZJ4jK
— Jouw Haaksbergen (@JouwHaaksbergen)

Gewonden onder andere naar Winterswijk

De monstertruck van 1500 pk vloog tijdens een stunt uit de bocht en reed recht op de toeschouwers af. Hulpdiensten rukten massaal uit; onder andere vanuit Gelderland werd geassisteerd. Gewonde omstanders zijn naar ziekenhuizen in Winterswijk, Enschede, Almelo en Deventer gebracht. Dat liet het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede zondagavond weten. 
Slachtoffers en betrokkenen kunnen bellen met 088 - 269 0000. Ter nagedachtenis aan de dodelijke slachtoffers is een condoleanceregister geopend.
AutoMotorSportief is een jaarlijks evenement in het Overijsselse dorp.
Bron foto: YouTube