Nieuws

Spreekverbod voor Sjoerd Ars na rode kaart

Spreekverbod voor Sjoerd Ars na rode kaart
De enige smet op de zege van NEC  tegen Emmen was de rode kaart voor topscorer Sjoerd Ars.De spits leek zijn verhaal te willen doen, maar werd na afloop krampachtig afgeschermd, want NEC legde hem een spreekverbod op.
NIJMEGEN - De enige smet op de zege van NEC  tegen Emmen was de rode kaart voor topscorer Sjoerd Ars.De spits leek zijn verhaal te willen doen, maar werd na afloop krampachtig afgeschermd, want NEC legde hem een spreekverbod op.
Volgens trainer Ruud Brood is het niet verstandig om een speler in de emotie te laten reageren.
Ars gebaarde bij het verlaten van het veld dat hij zich alleen probeerde los te maken, nadat hij door Emmen-verdediger Siekman aan zijn shirt was getrokken. Op aangeven van de grensrechter trok arbiter Kamphuis vervolgens de rode kaart. Brood was van mening dat NEC een strafschop had moeten krijgen voor de overtreding op Ars. "Zijn shirt werd bijna over zijn hoofd getrokken", was de lezing van de trainer.
Ars wacht mogelijk een schorsing. Hij mist dan de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Ajax en waarschijnlijk ook de uitwedstrijd tegen De Graafschap, zijn oude club.