Nieuws

Met de auto naar Market Garden? Veel wegen zijn afgesloten

Met de auto naar Market Garden? Veel wegen zijn afgesloten
Een colonne van rond de 350 historische legervoertuigen rijdt vandaag tijdens de Market Garden-herdenking vanuit Noord-Brabant door Gelderland naar Groesbeek en Nijmegen.
NIJMEGEN - Een colonne van rond de 350 historische legervoertuigen rijdt vandaag tijdens de Market Garden-herdenking vanuit Noord-Brabant door Gelderland naar Groesbeek en Nijmegen.
Dat betekent dat diverse wegen op de route voor langere tijd dicht zijn voor het verkeer. Vooral de afsluiting van de brug bij Grave kan voor verkeershinder zorgen. Ook bij Groesbeek, Wijchen en Nijmegen worden wegen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.
Vrijliggende fietspaden langs de route zijn gewoon open. De belangrijke omleidingsroutes staan hieronder.

Grave

De N234, inclusief de brug over de Maas, wordt afgesloten. Oost-west verkeer is niet mogelijk. Verkeer van en naar de westzijde van de route wordt omgeleid via de A50 - aansluiting Ravenstein (N277 / Oost Maasdijk). Verkeer van en naar de oostzijde van de route wordt omgeleid via de N321 en de A73 aansluiting Cuijk.

Groesbeek

De Groesbeekseweg, Mooksebaan en de Dorpsstraat worden afgesloten. Verkeer van en naar de noordwestzijde van de route wordt omgeleid via de A73 aansluiting Nijmegen-Dukenburg, de S104, S100 en de Nijmeegsebaan. Verkeer van en naar de zuid- en oostzijde van de route wordt omgeleid via de A73 en A77 naar de aansluiting Gennep.

Wijchen

De N324 van en naar Wijchen is een groot deel van de dag gesloten. De omleidingsroute loopt via de A326, A50, N277 en omgekeerd.

Nijmegen

In Nijmegen moet verkeer rekening houden met wegafsluitingen en verkeershinder.Door de afsluiting van de Berg en Dalseweg wordt een omleiding ingesteld via de Groesbeekseweg (S106). Er wordt verkeershinder verwacht nabij het Keizer Traianusplein en de Nieuwe Ubbergseweg. Weggebruikers krijgen het advies gebruik te maken van de westelijke ring (via de stadsbrug De Oversteek).

Hoe te rijden bij een file?

Bij filevorming geven dynamische borden aanvullende omleidingsroutes langs de weg aan. Hinder op de A50 Eindhoven en Oss: Eindhoven - Nijmegen via Den Bosch A2 en A50 en vice versa. Hinder op de A73 Rijkevoort – Neerbosch (richting Nijmegen): het verkeer wordt omgeleid via Eindhoven.

Met de bus

Tijdelijke hinder omdat haltes niet bereikbaar zijn of omdat bussen een aangepaste route rijden door de wegafsluitingen. Kijk voor meer informatie op de website van Breng.

Meer informatie

Op de website van de provincie staat eveneens informatie over de route en verwachte afsluitingstijden vindt u hier.

Afsluiting N224

Ook de Airborne-herdenking op de Ginkelse Heide in Ede zorgt voor een afsluiting. De N224 is dicht.