Matig Achilles'29 onderuit tegen Fortuna

GROESBEEK - Achilles'29 heeft de stunt tegen Jong Ajax geen vervolg kunnen geven.
Op de eigen Heikant was Fortuna Sittard met 3-0 te sterk.
Achilles had in het eerste kwartier niets in te brengen en werd overrompeld. Vier kansen kregen de Limburgers. Dingil kopte namens  het matige Achilles toch bijna raak.
Conneh kopte via de lat de 0-1 binnen. Briels maakte na onzeker uitkomen van Ter Wielen 0-2. Na rust was Achilles sterker en agressiever. Van Steen mikte na goed werk van Thone op de lat. Raja Boean scoorde ook bijna. In de slotfase besliste Conneh het duel.

-uitgebreid verslag -

Een gretig Fortuna, gecoached door oud-Graafschap speler Peter van Vossen, kreeg snel een grote kans. Conneh probeerde een diepe bal met een boog over Ter Wielen te wippen. Dat mislukte maar net. Achilles, zonder de geblesseerde Worm, werd overrompeld en moest direct ver terug. Waalkens snelde voorbij Dingil. Zijn lage voorzet was gevaarlijk, maar Ter Wielen zat er met de vingertoppen aan, waardoor Conneh net niet kon scoren. Een minuut later redde Ter Wielen opnieuw, nu op een schot van Voorn.

Achilles iets beter in wedstrijd

Een snelle omschakeling werd Achilles, dat maandag nog had gestunt tegen Jong Ajax, ook bijna fataal. De rappe Briels brak door, maar alleen voor Ter Wielen won de keeper. Achilles, met een sterke Kaak op het middenveld, kwam beter in de wedstrijd. Dingil kopte de thuisploeg bijna op 1-0. De goal viel toch aan de andere kant. Zoals zo vaak was Fortuna gevaarlijk over de flanken. De voorzet van rechts werd keurig via de lat binnengekopt door Conneh.

Weifelende Achilles-doelman

Achilles kwam goed weg toen Waalkens van dichtbij over schoot. In het levendige duel had Van Steen vervolgens de gelijkmaker op de schoen, maar de gelegenheids-spits kwam een teen tekort om een voorzet van Raja Boean binnen te glijden. Fortuna bleef beter en bouwde de voorsprong uit naar 0-2. Weer was een diepe bal die achter de verdediging plofte gevaarlijk. Ter Wielen twijfelde, kwam toch uit en kon niet verhinderen dat Briels met een stift prachtig scoorde.

Achilles sterker

Direct na rust leek Conneh zelfs de 0-3 te maken. Nu verrichtte Ter Wielen wel weer goed werk. Achilles speelde een stuk beter en Fortuna was veel minder gevaarlijk. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de thuisploeg steeds sterker. Een goede aanval via Thoone en Kaak stelde Van Steen in staat randje strafschopgebied te schieten. De bal spatte uiteen op de lat. Ook een lange trap van achteruit op de ijverige Raja Boean was bijna goed voor de aansluitingstreffer, maar keeper Kaya speelde een foutloze partij. In de slotfase, toen het ineens hard begon te regenen in Groesbeek, sloeg Fortuna opnieuw toe. Conneh tekende voor zijn tweede treffer en daarmee was het duel beslist (0-3).
Opstelling: Ter Wielen, Dingil, Edwards (74.Zeller), Maletic, Verhoeven; Raja Boean, Kaak, Smits, Van de Groes (80.Konings); Van Steen en Thoone.