Nieuws

Snoep bij de kassa? Nee. Nee. Nee! OkÃ, pak maar wat

Snoep bij de kassa? Nee. Nee. Nee! OkÃ, pak maar wat
Kunt u het weerstaan? Uw kind dat in de winkel vraagt om snoep.
ARNHEM - Kunt u het weerstaan? Uw kind dat in de winkel vraagt om snoep.
Ben je bijna bij de kassa, liggen daar allerlei lekkernijen. Drie grote supermarkten stoppen hiermee: Lidl, Plus en Jumbo.
Er zijn landen waar jengelen niet meer kan, zoals in Zweden en Denemarken en in Engeland hebben sommige supermarkten snoepgoed bij de kassa al vervangen.
Patricia Schutte van het Voedingscentrum vindt het een goed idee, geen snoep meer bij de kassa's. 'Het is vaak een impulsaankoop. Als winkels je dan toch willen verleiden, laat het dan een gezond product zijn', zegt ze. Een ander idee volgens het Voedingscentrum is het aanbod van gezonde producten vergroten.

'Ga niet met honger naar de supermarkt'

Consumenten kunnen er wat Schutte betreft ook zelf wat aan doen. 'Ga met een boodschappenlijstje naar de winkel en ga niet met een hongergevoel boodschappen doen. Dan word je zelf ook niet verleid. Kinderen kijken ook naar hun ouders.'
Volgens hoogleraar voedingsleer en expert op het gebied van obesitas bij kinderen Jaap Seidell krijgen  supermarkten in Nederland steeds meer klachten van ouders die niet meer kunnen winkelen door om snoep zeurende kinderen.