Nieuws

Grote waterstoring in Bommelerwaard snel voorbij

HEDEL - In grote delen van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel kwam korte tijd geen of minder water uit de kraan.
Dat meldde waterbedrijf Vitens. Na bijna drie uur was de storing echter zo goed als opgelost.
In Maasdriel waren de plaatsen Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Kerkdriel, Rossum en Velddriel getroffen. In de gemeente Zaltbommel ging het om Bruchem, Kerkwijk, Nederhemert en Zaltbommel.

De waterstoring begon rond 14.00 uur. Oorzaak is leek in eerste instantie een leidingbreuk op industrieterrein De Kampen in Hedel. Maar later werd duidelijk dat de storing ergens anders zat.
Het duurde echter niet lang tot Vitens de breuk had gevonden. Het lek bleek te zitten aan de Achterdijk in Velddriel. Er werd een omleiding aangelegd en daarmee werd de storing opgelost.

Liveblog

16:53 uur We sluiten dit liveblog.
16:51 uur Verslaggever Reinier Vermeer was bij Kinderdagverblijf Kiddo Care waar er al weer water uit de kraan kwam:
16:48 uur Woordvoerder Vitens zegt dat het is opgelost:
16:41 uur De meeste huishoudens hebben inmiddels weer water. Na twee en een half uur is de grote storing dus relatief snel opgelost.
16:32 uur Hier zou het lek volgens Vitens zitten.
16:24 uur Het lek bleek te zitten aan de Achterdijk in Velddriel. Er is een omleiding aangelegd meldt Vitens zojuist op radio GLD. De verwachting is dat de waterstoring binnen een uur is opgelost. 
16:23 uur Verslaggever Reinier Vermeer meldt dat het kinderdagverblijf Kiddo Care weer water heeft. Ook uit Kerkdriel krijgen we meldingen dat er weer water uit de kraan komt.
16:15 uur Het waterlek is gevonden meldt Vitens. Binnen een uur heeft iedereen weer water volgens het bedrijf. Het ANP meldt dat het lek toch op het industrieterrein Hedel zou zitten, maar wij hebben dat nog niet bevestigd gekregen. Woordvoerder Vitens zo op radio GLD.
16:14 uur Ondertussen zijn verslaggevers Sonja Booms en Reinier Vermeer zijn ter plaatse. Zij zullen straks voor beeld zorgen uit de regio.
16:10 uur Luister naar een woordvoerder van Vitens en verslaggever Martijn de Graaf:
16:06 uur Ook kinderdagverblijf Kiddo Care in Hedel heeft geen water. Lastig als al die kleutertjes niet naar de WC kunnen. Daarom heeft de leidster maar 15 liter water in de supermarkt gekocht:
Ojee! Weinig tot geen #waterdruk in #Maasdriel.. Dat wordt: "2 emmertjes water halen, 2 emmertjes pompen.." ;-) http://t.co/JH1UGAMrXq
— Kiddo Care (@KiddoCare)
16:01 uur Het verzorgingstehuis aan de Bernhardstraat in Kerkdriel laat weten dat ze ook geen water hebben. 'We hebben geen water in de keuken, dat is best lastig. Koken gaat op dit moment dus niet. '
15:49 uur Ook het fitnesscentrum in Ammerzoden zit zonder water. Lastig als je net flink gezweet hebt:
WATERSTORING: Op dit moment zitten wij (en de rest van ammerzoden) zonder water. Dat wil zeggen dat we geen... http://t.co/MAnyTZFjNl
— Uniek Fitness (@UniekFitness)
15.43 uur Zou gaan om zo'n 8000 huishoudens volgens Vitens.
15.32 uur Waterlek is nog niet gevonden, Vitens roept mensen op om te waarschuwen als ze het lek vinden.
15.00 uur: In grote delen van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel komt momenteel geen of minder water uit de kraan. Dat meldt waterbedrijf Vitens.
In Maasdriel zijn de plaatsen Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Kerkdriel, Rossum en Velddriel getroffen. In de gemeente Zaltbommel gaat het om Bruchem, Kerkwijk, Nederhemert en Zaltbommel. De waterstoring begon rond 14.00 uur. Oorzaak is een leidingbreuk op industrieterrein De Kampen in Hedel. Vitens kan nog niet zeggen wanneer het probleem is opgelost.