Nieuws

Indoor Twente komt naar de Achterhoek

VRAGENDER - Het internationale paardensportevenement Indoor Twente verhuist naar de Achterhoek.
Het nieuwe onderkomen wordt Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Ook krijgt de springwedstrijd een nieuwe naam: Jumping de Achterhoek.
De afgelopen 2 jaar werd Indoor Twente in een evenementenhal bij het FC Twentestadion in Enschede gehouden. Het was dit jaar de bedoeling om het evenement daar weer te houden van 27 november tot en met 7 december. Maar in die periode speelt FC Twente een thuiswedstrijd. Daardoor is het niet mogelijk om gebruik te maken van de parkeerplaatsen rond het stadion voor paardentrailers van internationale deelnemers. 

Nieuw onderkomen stukken goedkoper

Naast het gebrek aan parkeerruimte spelen ook kosten een rol bij de verhuizing. In Enschede moet de evenementenhal helemaal geschikt worden gemaakt om de springwedstrijden te organiseren. In Vragender zijn veel faciliteiten al standaard aanwezig. De verhuizing scheelt de organisatie tienduizenden euro's. 

Internationale toppers verwacht

Jumping de Achterhoek wordt op de data gehouden die voor Indoor Twente waren gepland. De eerste week wordt een internationaal jeugdtoernooi afgewerkt. In de tweede week staat een internationale seniorenwedstrijd op het programma. Jaarlijks staan internationale topruiters als Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam aan de start van het evenement. De eerste editie zal naar verwachting zo'n 25.000 duizend bezoekers trekken.