Nieuws

Babydolfijntje vernoemd naar ziek meisje

Babydolfijntje vernoemd naar ziek meisje
Het dolfijntje dat anderhalve week geleden geboren is in het Dolfinarium in Harderwijk, heeft de naam Indy gekregen.
HARDERWIJK - Het dolfijntje dat anderhalve week geleden geboren is in het Dolfinarium in Harderwijk, heeft de naam Indy gekregen.
Het babydolfijn is genoemd naar Indy, een meisje met een levensbedreigende ziekte. Via de organisatie Make-A-Wish Nederland ging onlangs haar droomwens, om dolfijnen van dichtbij te ontmoeten, in vervulling.
Verzorgers waren het unaniem eens over deze naam voor de babydolfijn. “De wensvervulling van Indy heeft veel indruk op ons gemaakt”, vertelt verzorger Lauro op de website van het Dolfinarium. De naam Indy betekent ‘mooi’ en ‘schitterend’.

Veel bezoekers

Babydolfijn Indy trekt veel extra bezoekers naar het Dolfinarium. Tienduizenden mensen kwamen de afgelopen week speciaal een kijkje nemen bij de moeder en de kleine.

Spannende bevalling

De babydolfijn kwam donderdag 7 augustus na een spannende bevalling met het hoofd als eerste ter wereld. Normaliter komt het staartje eerst. Het gaat goed met het dolfijntje. Ze zoogt en groeit goed en verlaat moeder Nalu steeds vaker om op onderzoek uit te gaan.