Nieuws

Museum Bronbeek zoekt overlijdensberichten

Museum Bronbeek zoekt overlijdensberichten
Museum Bronbeek in Arnhem zoekt overlijdensberichten van mensen die in de Tweede Wereldoorlog in Japanse kampen in voormalig Nederlands-Indië hebben gezeten.Het museum heeft die berichten nodig om in het Nationaal Archief te kunnen zoeken naar de lotgevallen van krijgsgevangenen in Nederlands-Indië tijdens de Japanse bezetting.
ARNHEM - Museum Bronbeek in Arnhem zoekt overlijdensberichten van mensen die in de Tweede Wereldoorlog in Japanse kampen in voormalig Nederlands-Indië hebben gezeten.Het museum heeft die berichten nodig om in het Nationaal Archief te kunnen zoeken naar de lotgevallen van krijgsgevangenen in Nederlands-Indië tijdens de Japanse bezetting.
Het Nationaal Archief bezit bijvoorbeeld de registratie van krijgsgevangenschap of internering in Indië, maar mag die informatie niet prijsgeven als niet is bewezen dat de betreffende persoon is overleden.
Bronbeek roept daarom nabestaanden van kampbewoners op om het museum een rouwkaart of officieel document van overlijden ter inzage te geven. Iedere nabestaande kan zo meehelpen om het beeld van het lot van de Europese bevolking tijdens de Japanse bezetting te verduidelijken. Voor de honderdduizenden nazaten is dit van groot belang.