Dapper Vitesse onderuit tegen geslepen Chelsea

ARNHEM - Vitesse heeft in een goed gevuld GelreDome met 1-3 verloren van de Engelse topclub Chelsea.
Vooral na rust had de ploeg van trainer Bosz weinig meer te vertellen. Toch kon Vitesse terugkijken op een goede wedstrijd.
Salah opende al vroeg de score toen Costa vanaf de middencirkel een vrije doortocht kreeg. Vitesse verdedigde ook tegen Chelsea ver van de eigen goal en zette snel en brutaal druk. De thuisploeg had veel initiatief, kreeg kansen en liet bij vlagen verzorgd voetbal zien voor het eigen publiek. Kansen waren er ook, onder meer voor Traore en Leerdam. De laatste kreeg de bal fraai van Vejinovic, maar Leerdam stuitte op de ervaren Cech. Toch maakte Fabregas uit een vrije trap fraai 0-2.
Na rust controleerde Chelsea en was Labyad met een prachtig schot dichtbij de 1-2. In de slotfase blunderde Kashia en scoorde voormalig Vitesse-speler Matic 0-3. Vlak voor tijd redde invaller Djurdjevic de eer voor Vitesse en maakte nog 1-3.