Nieuws

Merab Jordania vervult taakstraf goed

Merab Jordania vervult taakstraf goed
'Als je ooit weer een taakstraf krijgt opgelegd, ben je van harte welkom.' Dat zei Gert Wessels, beheerder van kringloopwinkel De Zaak in Ermelo woensdag tegen de tot een taakstraf veroordeelde Merab Jordania, tevens voormalig eigenaar van de Arnhemse voetbalclub Vitesse.BedreigingJordania moest 20 uur bij de kringloopwinkel aan de slag omdat hij tegen Vitesse-directeur Joost de Wit had gezegd dat hij zijn vingers zou afsnijden.
ERMELO - 'Als je ooit weer een taakstraf krijgt opgelegd, ben je van harte welkom.' Dat zei Gert Wessels, beheerder van kringloopwinkel De Zaak in Ermelo woensdag tegen de tot een taakstraf veroordeelde Merab Jordania, tevens voormalig eigenaar van de Arnhemse voetbalclub Vitesse.BedreigingJordania moest 20 uur bij de kringloopwinkel aan de slag omdat hij tegen Vitesse-directeur Joost de Wit had gezegd dat hij zijn vingers zou afsnijden.
Die deed aangifte van bedreiging. Het Openbaar Ministerie legde hem de taakstraf op. Hij moest stoelen en tafels opknappen bij De Zaak. De stoel op de foto (boven) is door Jordania geschilderd.

Timide

'Hij kwam hier een beetje timide binnen. We waren benieuwd hoe hij zich zou gedragen. We hadden hem van tevoren al even gegoogled', vertelt Wessels. 'Maar al snel bleek het een prettige medewerker. Hij had nog nooit een stoel geverfd. Dat moest hij eerst leren van een medewerker die een stuk jonger dan hem was. Jordania kon daar goed mee omgaan. Hij noemde hem 'Boss'.'

Taxi

De voormalige eigenaar van Vitesse kwam dagelijks met de taxi. Op de werkvloer ontpopte hij zich als een sociale collega die met iedereen een praatje maakte. Woensdag was hij er voor het laatst. Maar van Wessels mag hij nog wel een keer terugkomen.
Foto: Gert Wessels en Merab Jordania