Nieuws

'Hendri de Vries pleegde waarschijnlijk zelfmoord'

ZEEWOLDE - Hendri de Vries uit Harderwijk heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.
Dat zegt Norbert Dikkeboom, de woordvoerder van de nabestaanden. Dinsdag en woensdag wordt er sectie op het lichaam verricht, maar dat is volgens hem vooral om een misdrijf uit te kunnen sluiten.
Dinsdagmorgen maakte de politie bekend dat De Vries dood is gevonden. Het stoffelijk overschot dat werd gevonden in zijn auto is van hem. De auto werd zondag in de Hoge Vaart bij Zeewolde gevonden en maandag uit het water gehaald.

In zijn auto werden ook de mobiele telefoon en de iPad van De Vries gevonden. De 46-jarige Hendri (roepnaam Henry) de Vries vertrok op 27 november naar zijn werk in Houten, maar kwam daar nooit aan. Zijn auto was voor het laatst gezien bij een tankstation in Almere.
Diverse zoekacties leverden niets op, totdat honden van de Stichting Signi Zoekhonden zondag bij Zeewolde iets roken en een duiker daarna de auto aantrof. De politie weet nog niet of De Vries door een misdrijf om het leven is gekomen of dat hij een natuurlijke dood is gestorven.
Familie en vrienden van De Vries zijn rond middernacht geïnformeerd. 'Voor hen is dat natuurlijk een dubbel gevoel. Eindelijk hebben ze na zo veel maanden duidelijkheid. Aan de andere kant hebben ze hun man, vader en vriend verloren. Dat zal heel hard aankomen', zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde. Onder meer via het gebit en de trouwring kon worden vastgesteld dat het om De Vries ging.
Norbert Dikkeboom, woordvoerder van de familie, maandag nadat de auto was gevonden:
De familie loofde eerder een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Met Peter R. de Vries kregen ze vorige maand inzage in het politieonderzoek. De familie en de misdaadverslaggever zeiden toen dat ze geen aanknopingspunten meer zagen.