Nieuws

Maak zelf een tentoonstelling!

Maak zelf een tentoonstelling!
Altijd zelf al een kunsttentoonstelling willen samenstellen? Het kan in het Kröller-Müller museum in Otterlo.Conservatoren van zes Nederlandse musea hebben 300 items geselecteerd.
OTTERLO - Altijd zelf al een kunsttentoonstelling willen samenstellen? Het kan in het Kröller-Müller museum in Otterlo.Conservatoren van zes Nederlandse musea hebben 300 items geselecteerd.
Daar zitten ook objecten tussen die bijna nooit te zien zijn in een museum. Het publiek mag uit de honderden voorwerpen een keuze maken en zo een unieke collectie samenstellen. De beste voorstellen zijn tijdens de Museumweek van 2015 te zien. 
De amateurtentoonstellingmakers zullen merken met welke dilemma's en beperkingen conservatoren van musea dagelijks te maken hebben.
Naast het Kröller-Müller museum doen ook het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven mee. Vanaf oktober zijn via de website www.mixmatchmuseum.nl de spullen te bekijken waaruit een selectie gemaakt kan worden.