Nieuws

Voorlopig nog geen gas in Apeldoorn

APELDOORN - 1300 huishoudens in de Apeldoornse wijk Sprenkelaar hadden vrijdag geen gas.
Liander meldt op Twitter dat ze dit weekend doorwerkt om gasleidingen te ontdoen van water en vuil. Daarna wordt het gas gefaseerd weer aangesloten.
#gasstoring #Apeldoorn (7323)Team #Liander werkt weekend door om gasleidingen te ontdoen van water en vuil. Gas wordt gefaseerd aangesloten.
— Liander (@LianderNL)
De gasstoring ontstond vrijdagochtend vroeg. Zo'n 1300 huishoudens zijn getroffen. Enkele tientallen huishoudens hadden daarnaast ook geen water, maar dat is inmiddels op veel plekken weer terug.
De problemen ontstonden door een spontane breuk aan de waterleiding, donderdagnacht. Bij het herstellen van de breuk aan de waterleiding onstond er een probleem met het gas. Er stonden straten blank, het ging om de Anklaarseweg en de Augustinusstraat. Er was sprake van veel modder.

Uitzonderlijke situatie

Volgens een woordvoerder van Liander is de situatie in Apeldoorn uitzonderlijk. Daarom kan het dus nog lang duren voordat het probleem is opgelost. Mensen kregen vrijdag een brief waarin hen werd gevraagd de hoofdgaskraan en aangesloten apparaten af te sluiten. Er is bovendien een informatiepunt geopend op de hoek van de Anklaarseweg en de Augustinusstraat. De gemeente zegt de situatie nauwlettend te volgen maar ziet nog geen reden om bijvoorbeeld sporthallen of andere plekken waar je kan douchen ter beschikking te stellen.
#gasstoring #Apeldoorn #Sprenkelaar (7323) Gaslekkage sinds ca. 7.30 uur. #Liander en hulpdiensten ter plaatse voor veiligstellen situatie.
— Liander (@LianderNL)

'Je kunt geen eten koken'

Voor bewoners van de wijk is het ontbreken van gas vervelend. Luister naar de radiobijdrage van verslaggever Rene Arendsen: