Nieuws

Onderzoek rellen NEC in volle gang

Onderzoek rellen NEC in volle gang
De politie onderzoekt de ongeregeldheden die zondag uitbraken in Nijmegen na de degradatie van NEC naar de Jupiler League.
NIJMEGEN - De politie onderzoekt de ongeregeldheden die zondag uitbraken in Nijmegen na de degradatie van NEC naar de Jupiler League.
Er worden onder meer camerabeelden bekeken.
Bij de rellen zijn twee voetbalfans aangehouden. De een bleef de meute opruien en de ander gooide met een steen of aansteker. Volgens de politie, die meer aanhoudingen niet uitsluit, zitten beiden nog vast.
In stadion De Goffert werden meerdere vernielingen aangericht. Ruiten sneuvelden en er werd met stoeltjes gegooid. 'We wachten op de aangifte van NEC', aldus de politie.

Gemeente gaat seizoen evalueren

Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen noemt de rellen 'heel erg vervelend'. Naar aanleiding van de ongeregeldheden word het hele seizoen geëvalueerd. 'In het verleden hebben we  verschillende fans een stadionomgevingsverbod opgelegd. Dit zou ook nu één van de oplossingen kunnen zijn, maar daar kan ik nu nog niets concreets over zeggen.'

Clubs in de regio maken zich nog niet druk

Achilles'29 in Groesbeek en FC Oss krijgen er door de degradatie van NEC een derby bij. Ze maken zich nog niet druk over de veiligheid. 'We laten de ontwikkelingen lekker op ons afkomen. We willen hier nu geen reactie op geven', aldus een woordvoerder van Achilles.
Een woordvoerder van FC Oss zegt het voor NEC heel jammer te vinden dat de club is gedegradeerd. Voordat Anton Janssen aan de slag ging bij NEC, werkte hij bij FC Oss. En wat de veiligheid betreft: 'Begin juni komt de nieuwe seizoenskalender uit. Op dat moment gaan we bekijken wat we gaan doen met de risicowedstrijden, zoals deze derby.'