Nieuws

Onrust rond en in Goffert na degradatie NEC; politie grijpt in

NIJMEGEN - De degradatie van NEC naar de Jupiler League zorgde zondagavond voor de nodige onrust.
Zowel binnen als buiten stadion De Goffert in Nijmegen was de sfeer lang grimmig.
Een groep van zo'n vijftien supporters misdroeg zich direct afloop van de play-offwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De fans gooiden stoeltjes richting de spelers die van het veld liepen. Ook gingen de supporters het veld op. De voetballers werden niet geraakt door de objecten en de fans konden snel door beveiligers van het veld worden gehaald.
Beeld van boze fans, direct na de wedstrijd
De frustratie van de NEC-aanhangers zat enorm diep. De ploeg uit Nijmegen degradeerde zondag uit de eredivisie. Dat kwam door een nederlaag (1-3) op eigen veld tegen Sparta.

Ook onrustig in het stadion

Een groep van zo'n tien fans ging ook nog de catacomben van De Goffert in om bij de clubleiding verhaal te halen. Dat lukte en enkele spelers moesten zelfs vluchten om in veiligheid te komen. In de kleedkamer was het niet veilig.
Ook buiten het stadion was het onrustig. Volgens een verslaggever van Omroep Gelderland stonden daar rond 19.00 uur zeker 2000 mensen te wachten. Enkele ruiten sneuvelden daarbij.
Ruiten gesneuveld bij De Goffert (1)
Ruiten gesneuveld bij De Goffert (2)
Ruiten gesneuveld bij De Goffert (3)

Grimmig

Rond 20.00 uur, bijna twee uur na het laatste fluitsignaal, was het nog altijd onrustig rond het stadion. Zo'n 200 supporters stonden daar toen nog te wachten. De politie en de ME maakten rond 21.00 uur een einde aan de situatie en zorgden ervoor dat de fans van het terrein gingen. Daarbij werden enkele charges uitgedeeld. Er stonden op dat moment nog zo'n vijftig NEC-aanhangers, van de echte harde kern, voor het stadion. De situatie leek daarna rustig.
Spelers en trainers van NEC lieten zich de hele avond niet buiten het stadion zien.