Nieuws

The Common Linnets knap tweede op Songfestival

The Common Linnets knap tweede op Songfestival
Waylon en Ilse DeLange hebben als The Common Linnets zaterdagnacht de tweede plaats behaald op het Eurovisie Songfestival.Nederland zette daarmee het beste resultaat sinds jaren neer.
APELDOORN - Waylon en Ilse DeLange hebben als The Common Linnets zaterdagnacht de tweede plaats behaald op het Eurovisie Songfestival.Nederland zette daarmee het beste resultaat sinds jaren neer.
In 1998 eindigde Nederland op plaats vier met het nummer Hemel en Aarde van Edsilia Rombley. Vorig jaar behaalde Anouk een 9e plaats. De laatste keer dat Nederland won was in 1975: Teach in met Ding a dong.
Het optreden van de Apeldoornse Waylon en deLange, die jarenlang in Arnhem woonde, verliep vlekkeloos. Het duo kreeg van diverse landen het maximaal aantal punten. De zege ging uiteindelijk naar Oostenrijk met het liedje 'Rise Like A Phoenix' van Conchita Wurst. Dat kreeg 290 punten. 'Calm After The Storm' van Nederland eindigde op 238 punten.

Selfie

In Gelderland werd volop gekeken naar het Songfestival. Op een oproep van Omroep Gelderland om daar selfies van te maken werd flink gehoor gegeven.
In heel Nederland werd het Eurovisie Songfestival gemiddeld door ruim 5 miljoen Nederlanders bekeken. Tegen het eind van het programma keken er 6,5 miljoen mensen.