Nieuws

Supporters NEC naar huis gestuurd vanwege spreekkoren

Supporters NEC naar huis gestuurd vanwege spreekkoren
Zo'n 75 supporters van NEC hebben zaterdagavond de wedstrijd tegen Ajax niet bijgewoond.
AMSTERDAM - Zo'n 75 supporters van NEC hebben zaterdagavond de wedstrijd tegen Ajax niet bijgewoond.
Ze zijn na spreekkoren naar huis gestuurd toen ze bij het stadion aankwamen.
Er zouden antisemitische leuzen zijn geroepen. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan vond dat genoeg reden om de fans terug naar Nijmegen te sturen. Er zouden zo'n 200 fans aanwezig zijn in het vak, dat waren er nu dus flink wat minder.
Burgermeester V/d Laan past beleid spreekkoren toe en stuurt 75 NEC-supporters terug naar huis voor aanvang wedstrijd. Persverklaring volgt.
— N.E.C. Nijmegen (@NEC_Nijmegen)
NEC speelde zaterdag een cruciale wedstrijd tegen Ajax. De club uit Nijmegen redde het vege lijf tegen Ajax en moet nu in de play-offs het eredivisieschap veilig stellen.
Volgens bestuurslid van de Supportersvereniging Jeroen Rengers is er een leus geroepen met Hamas. Dat zou gebeurd zijn nadat fans van NEC waren opgewacht door een filmende agent.
Politie A'dam ontvangt rustige supporters met filmende agent. Wordt door paar op gereageerd met leus Hamas. Sturen daarom supporters terug.
— Jeroen Rengers (@jeroenrengers)
NEC zegt in een reactie het besluit te betreuren. De club neemt afstand van de spreekkoren maar betreurt het ten zeerste dat ook supporters de dupe zijn geworden die geen aandeel hadden in de uitlatingen. De club zal aandringen op een evaluatie.