Nieuws

Mental coach John Troost meldt zich bij NEC

NIJMEGEN - Mental coach John Troost heeft zich vrijdag onaangekondigd gemeld bij NEC om de club te behoeden voor directe degradatie.
De Nijmegenaar, die ook al actief was voor clubs als  Anderlecht, AZ en PSV, liet een briefje achter bij de receptie voor trainer Anton Janssen.
'Met intensieve ademhalingsoefeningen kan ik bij de spelers oerkrachten laten vrij komen. Geef mij een uurtje en ik heb resultaat. Dan wint NEC bij Ajax en spelen ze daarna nog vier wedstrijden in de nacompetitie', aldus de zelfverzekerde Troost in Nijmegen. 'Het gaat allemaal om flow. Ik kan energie omzetten bij de spelers met drie specifieke oefeningen. Daarmee heb ik vaker succes gehad. Het is nu rijkelijk laat één dag voor de wedstrijd. Maar het kan ook nog in de nacompetitie', aldus Troost die nog uren bleef rondhangen in en rondom De Goffert.
Anton Janssen zal echter niet ingaan op het verzoek van Troost. De selectie werkte vrijdagochtend een besloten training af in De Goffert. Daarna liet Janssen weten dat NEC geen gebruik zal maken van de diensten van de mental coach.