Nieuws

Miljoenenfraude: beslag op luxe goederen in Beemte-Broekland

Miljoenenfraude: beslag op luxe goederen in Beemte-Broekland
BROEKLAND - In een huis aan de Waterweg in Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn) heeft de politie donderdag verschillende luxe spullen in beslag genomen, waaronder meubels, schilderijen en een vleugel.
BEEMTE - BROEKLAND - In een huis aan de Waterweg in Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn) heeft de politie donderdag verschillende luxe spullen in beslag genomen, waaronder meubels, schilderijen en een vleugel.
De woning is van een 59-jarige vrouw. Zij is een van de verdachten in de zwendelzaak rondom het failliete incassobureau Beekman & Partners.
De zaak kwam in de zomer van 2013 aan het licht toen gedupeerden zich bij de politie meldden. Bij eerdere zoekacties in Apeldoorn en België nam de politie al onder meer auto's, schilderijen, dure horloges en een paard in beslag. Ook werd een vijver in Apeldoorn uitgekamd door duikers.
Naast de 59-jarige vrouw zijn er nog twee verdachten in deze zaak. Het gaat om een Apeldoorner van 61, de hoofdverdachte, en een 32-jarige plaatsgenote die inmiddels op vrije voeten is. Ze zouden beleggers ruim 5 miljoen euro afhandig hebben gemaakt met niet-bestaande kredietportefeuilles.