Nieuws

Aanhouding bij controle op campings Krachtighuizen

Aanhouding bij controle op campings Krachtighuizen
Bij de grote controle op kampeerterreinen in de buurtschap Krachtighuizen in de gemeente Putten, is donderdag een aanhouding verricht.
KRACHTIGHUIZEN - Bij de grote controle op kampeerterreinen in de buurtschap Krachtighuizen in de gemeente Putten, is donderdag een aanhouding verricht.
Iemand reed in op een agent.
Op 6 campings zijn in totaal 253 personen gecontroleerd. De gemeente Putten wilde zo zicht krijgen op wie op de terreinen verblijven en onrechtmatige en onveilige woonsituaties terugdringen. Tijdens de controle bleek dat 93 personen nog moesten worden ingeschreven bij de gemeente. Ook werd er voor 700 euro aan openstaande boetes geïnd.

Vitale vakantieparken

De controle was onderdeel van het project Vitale Vakantieparken van verschillende gemeenten op de Noord-Veluwe. In de regio wordt regelmatig geklaagd over Oost-Europese arbeiders die op campings en bungalowparken voor overlast zouden zorgen. Naast de gemeente en de politie deden ook de brandweer, belastingdienst, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank mee aan de actie. 

Overlast terugdringen

Met het project willen de gemeenten de overlast terugdringen en de terreinen weer laten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk recreëren. In januari was al eens een grote controle op bungalowpark De Kern in Krachtighuizen en de gemeente Putten laat weten dat de controle van donderdag waarschijnlijk niet de laatste is.
Op dit bericht kan niet meer worden gereageerd.