Nieuws

'Man steelt 28 jaar van christelijk festival Opwekking'

'Man steelt 28 jaar van christelijk festival Opwekking'
De Apeldoorner die 28 jaar lang geld zou hebben verduisterd bij het christelijke festival Opwekking in Biddinghuizen, moet een jaar celstraf krijgen, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
APELDOORN - De Apeldoorner die 28 jaar lang geld zou hebben verduisterd bij het christelijke festival Opwekking in Biddinghuizen, moet een jaar celstraf krijgen, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
Daarnaast eiste justitie in de rechtbank in Lelystad dinsdag een werkstraf van 200 uur.
De 62-jarige man was sinds 1976 vrijwillig geldteller bij het pinksterevenement. In 2012 zagen getuigen via camerabeelden hoe de man geld in zijn broekzak stopte. Na zijn aanhouding bekende hij direct. Er waren al jaren onverklaarbare kasverschillen bij Opwekking.

Zeker 100.000 euro cash in huis

In het huis van de verdachte in Apeldoorn, werd zeker een ton aan contant geld gevonden, ook in zijn verblijf in Biddinghuizen lagen grote bedragen geld. Daarnaast trof justitie kostbare goudbaren en een muntencollectie aan. Er is in totaal beslag gelegd voor een bedrag van bijna 300.000 euro. De officier heeft de rechtbank gevraagd de organisatie van Opwekking schadeloos te stellen.