Nieuws

Burgemeester forenst nog een tijdje

Burgemeester forenst nog een tijdje
Burgemeester Ben Visser van de gemeente Scherpenzeel zal het komende halfjaar nog blijven forenzen tussen Scherpenzeel en zijn woonplaats Urk.
SCHERPENZEEL - Burgemeester Ben Visser van de gemeente Scherpenzeel zal het komende halfjaar nog blijven forenzen tussen Scherpenzeel en zijn woonplaats Urk.
Visser heeft van de gemeente vrijstelling gekregen van zijn verhuisplicht, omdat hij zijn huis in Urk zo snel niet kwijt kan. Visser hoopt in de zomer van 2014 in Scherpenzeel te komen wonen met zijn gezin.
Visser houdt 'ernstig' rekening met dubbele woonlasten en gaat in Scherpenzeel op zoek naar een betaalbaar huurhuis.
Verhuizen naar de burgemeesterswoning wil hij niet. De gemeente bekijkt of de burgemeesterswoning moet worden verhuurd of verkocht.

Burgemeester niet altijd aanwezig

De nieuwe burgemeester erkent dat de situatie geen ideale is: 'Het is voor mij niet erg om te reizen. Heel Nederland moet forenzen. Het betekent alleen dat ik niet ieder weekend altijd bij alle gelegenheden aanwezig zal kunnen zijn. Mijn vrouw werkt ook vaak in het weekend in de zorg en wij hebben twee kleine kinderen. In mijn gezin heb ik dus ook verantwoordelijkheden. Ik hoop daarom dat de inwoners van Scherpenzeel zullen begrijpen dat ik niet altijd, overal aanwezig zal kunnen zijn. Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk activiteiten gewoon wel te doen.'

Situatie huizenmarkt ook probleem voor burgemeesters

Niet alleen de 'gewone' huizenbezitter voelt de gevolgen van de nog steeds niet optimale huizenmarkt. Ook burgemeesters, die voor hun werk moeten verhuizen, hebben er last van. Zeker als de verhuisplicht tot flinke dubbele woonlasten leidt. Dat ondervond onlangs burgemeester Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard, die bekend maakte geen aanspraak te maken op de vergoedingsregeling voor dubbele woonlasten.
Die regeling leidde in Neerijnen tot problemen rond burgemeester Van Hedel, die volgens een deel van de gemeenteraad 'niet transparant' zou zijn geweest over zijn woonsituatie en de manier waarop hij gebruik wilde maken van de regeling. Van Hedel kreeg zijn huis in Valkenswaard niet verkocht.