Nieuws

Experiment kleine scholen Hoog-Keppel besproken met staatssecretaris

Experiment kleine scholen Hoog-Keppel besproken met staatssecretaris
KEPPEL - Enkele ouders van basisschool de Bongerd uit Hoog-Keppel (gemeente Bronckhorst) hebben donderdag samen met een aantal andere kleine scholen een ambitieus onderwijsexperiment besproken met staatssecretaris Dekker van OCW.Het plan houdt in dat ouders, dorpsbewoners en leraren het bestuur van de school overnemen, en de scholen samen gaan werken in corporaties.
HOOG - KEPPEL - Enkele ouders van basisschool de Bongerd uit Hoog-Keppel (gemeente Bronckhorst) hebben donderdag samen met een aantal andere kleine scholen een ambitieus onderwijsexperiment besproken met staatssecretaris Dekker van OCW.Het plan houdt in dat ouders, dorpsbewoners en leraren het bestuur van de school overnemen, en de scholen samen gaan werken in corporaties.
Op deze manier denken de inititiatiefnemers de kleine scholen te kunnen behouden.
Veel scholen in kleine kernen hebben te weinig leerlingen en moeten sluiten. Maar dorpsbewoners willen vaak hun school niet kwijt. Ze zijn bang dat het hart uit hun dorp verdwijnt en dat het zal vergrijzen.
Staatssecretaris Dekker wijst het idee niet meteen af, maar wil zich eerst verder verdiepen in het plan. Hij komt deze maand nog met een schriftelijk reactie.