Nieuws

Ede: bewoners Bijsterveld naar huis

Ede: bewoners Bijsterveld naar huis
Alle bewoners van de woningen die vrijdagavond in Ede werden ontruimd na de vondst van een partij chemicaliën in een kelderbox aan de Bijsterveld, mogen weer naar huis.
EDE - Alle bewoners van de woningen die vrijdagavond in Ede werden ontruimd na de vondst van een partij chemicaliën in een kelderbox aan de Bijsterveld, mogen weer naar huis.
Dat meldt de gemeente Ede.
De bewoners zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de gebeurtenissen.
De meeste van de ruim 100 geëvacueerde bewoners hebben onderdak gevonden bij familie en vrienden. Voor 23 bewoners heeft de gemeende Ede een hotelovernachting geregeld.

Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen

De chemicaliën zijn afgevoerd door het Landelijk Team Forensische Opsporing en worden onderzocht. Op dit moment is nog niet duidelijk om welke stoffen het precies gaat,  aldus de gemeente. Metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
Gemeente, politie en Defensie kwamen vrijdagavond massaal in actie nadat de broer van de overleden eigenaar van de spullen had gemeld dat in de kelderbox mosterdgas en twee vergelijkbare stoffen zouden liggen. Burgemeester Van der Knaap laat weten tevreden te zijn over het verloop van de actie.
Hoe de man, een natuurkundeleraar, aan de chemicaliën is gekomen wordt onderzocht. Voor publieksvragen over de gevaarlijke stoffen heeft de gemeente Ede het informatienummer 14 0318 opengesteld.