Nieuws

Gezinsdrama Apeldoorn: politie praat met bekenden familie

APELDOORN - Het onderzoek naar het gezinsdrama in Apeldoorn, waarbij twee jonge kinderen omkwamen, is in volle gang.
De politie heeft onder meer met bekenden van het gezin gepraat om meer over de familie te weten te komen.
Woensdag is tot laat in de avond sporenonderzoek verricht bij en in de woning van het gezin aan de Van Roekelweg en ook donderdag is de technische recherche daar nog mee bezig geweest. De politie heeft nog geen beeld van wat zich in het huis heeft afgespeeld. Ook is niet bekend hoe het meisje van 6 en het jongetje van 8 om het leven zijn gebracht.

Moeder aangehouden

De moeder, die samen met de kinderen in het huis werd aangetroffen, is behandeld in het ziekenhuis en aangehouden. Ze was lichtgewond. Volgens de politie wordt de 34-jarige vrouw verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar dochter en zoon. 

Hulpverleners bij school

De vader is door de politie geïnformeerd over de gebeurtenissen en opgevangen op het politiebureau. Hij was niet thuis toen zijn kinderen werden gevonden. De gemeente en Slachtofferhulp werken aan nazorg voor de familie, de scholen van de twee kinderen en andere kennissen. Bij de school van het meisje werden ouders en kinderen donderdagochtend opgevangen door professionele hulpverleners. Het gezin was niet bekend bij de politie. Ook Jeugdzorg lijkt nooit contact te hebben gehad met het gezin, maar dat wordt volgens een woordvoerder nog onderzocht.