Nieuws

Alleen gevangenissen Arnhem gebruiken leerlingen

Alleen gevangenissen Arnhem gebruiken leerlingen
De gevangenissen in Arnhem zijn de enige in Nederland die bij oefeningen gebruikmaken van leerlingen. Leerlingen zwaargewond bij oefeningIn mei (foto) raakten 7 leerlingen van ROC Rijn IJssel gewond bij een oefening van het Arnhemse Interne Bijstandsteam (IBT).
ARNHEM - De gevangenissen in Arnhem zijn de enige in Nederland die bij oefeningen gebruikmaken van leerlingen. Leerlingen zwaargewond bij oefeningIn mei (foto) raakten 7 leerlingen van ROC Rijn IJssel gewond bij een oefening van het Arnhemse Interne Bijstandsteam (IBT).
Drie van hen raakten zwaargewond. De leerlingen speelden de rol van de gevangenen bij de oefening.
Voor zover bekend laten alle andere IBT's bij oefeningen leden uit het team zelf of een ander IBT de rol van gevangenen spelen. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag weten. Sinds het ongeluk is dat ook de gang van zaken bij oefeningen van het Arnhemse IBT. 

'Situatie Arnhem uniek'

De situatie in Arnhem is uniek, aldus woordvoerder Jochgem van Opstal van het ministerie. De Arnhemse gevangenissen hebben een bijzondere relatie met de beveiligingsopleiding van het ROC. Daar zou bij andere gevangenissen geen sprake van zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek naar het ongeluk is afgerond.