Nieuws

Zevenaar voelt gevolgen van brand

ZEVENAAR - De grote brand van vrijdagochtend bij kunststofverwerker Promens in Zevenaar ontregelt het dagelijks leven in het stadje behoorlijk.
Met name de neergeslagen roet- en kunststofdeeltjes zorgen voor ongemak en vragen. De gemeente Zevenaar geeft op haar website antwoorden op de vragen.
De plaatselijke korfbalclub heeft de trainingen afgelast omdat het veld vol ligt met asresten. Ook de wedstrijden van zaterdag gaan niet door. Ook andere verenigingen voelen de gevolgen. Agenten houden toezicht bij de ingang van sportterreinen.
Wie een moestuin heeft moet groenten met roetaanslag weggooien en daarbij handschoenen dragen, speeltuinen en zandbakken moeten worden schoongemaakt en het vee uit voorzorg op stal.
Tot in Doesburg en Didam aan toe zijn roetdeeltjes neergekomen. De gemeente Doesburg geeft op de eigen website informatie over hoe om te gaan met roetdeeltjes. Ook de gemeenten Montferland en Rheden hebben de informatie op de eigen website.

Sirenes niet nodig

Na de brand kwamen onder meer bij Omroep Gelderland veel vragen binnen van inwoners over het feit dat de sirenes niet waren afgegaan. Volgens burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar was kort na het uitbreken van de enorme brand al duidelijk dat de rook niet zoveel schadelijke stoffen bevatte dat het nodig was de sirenes aan te zetten. 'Was dat anders geweest, dan hadden we dat natuurlijk wel gedaan'.