Nieuws

Huis van Overvloed stuurt open brief aan 'brandstichter'

Huis van Overvloed stuurt open brief aan 'brandstichter'
De vrijwilligers van het Huis van Overvloed in Lent hebben een open brief gestuurd aan degene die verantwoordelijk is voor de brand van afgelopen weekend.
LENT - De vrijwilligers van het Huis van Overvloed in Lent hebben een open brief gestuurd aan degene die verantwoordelijk is voor de brand van afgelopen weekend.
Het vrijwilligersproject brandde volledig uit.
Het Huis van Overvloed is door vrijwilligers gebouwd met oude bouwmaterialen, pallets en sloophout en was bedoeld als symbool van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Op 14 september zou het feestelijk worden geopend.

We zullen je niet veroordelen

Uit de brief blijkt dat de vrijwilligers met veel vragen zitten. Ze vragen de verantwoordelijke zich te melden. 'We zullen je niet veroordelen. We willen naar je luisteren en je proberen te begrijpen,' aldus de vrijwilligers.

De volledige tekst van de open brief

We weten niet hoe de brand is ontstaan en we kunnen brandstichting niet uitsluiten. Mocht dat gebeurd zijn, dan is deze brief bedoeld voor diegene die daarvoor verantwoordelijk is.

Beste nachtelijke bezoeker,

Wij hebben het nodig om te begrijpen wat er is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag jongstleden.

Je moet je voorstellen dat we met honderden mensen drie jaar lang hebben gewerkt om het Huis van Overvloed te bouwen, omdat we heel graag iets moois wilden maken samen. Het was net af. Nu het huis ineens weg is, zitten wij met vraagtekens en een onbestemd gevoel.

Ging het per ongeluk? Vind je ons project niet leuk? Vind je vuur juist wel leuk?

Als wij jou begrijpen dan kunnen we dat gevoel een betere plek geven. Als we jou begrijpen dan kunnen we ons best doen je te vergeven. Als we jou begrijpen dan kunnen we je misschien helpen als je het hebt gedaan uit woede of verdriet.

We nodigen je uit om met ons te komen praten. We zullen je niet veroordelen. We willen naar je luisteren en je proberen te begrijpen.

Team Huis van Overvloed