Nieuws

Weer versperring WOII bij Waalbrug gevonden

Weer versperring WOII bij Waalbrug gevonden
Opnieuw is er een versperring uit de Tweede Wereldoorlog gevonden bij de graafwerkzaamheden aan de noordzijde van de Nijmeegse Waalbrug.
NIJMEGEN - Opnieuw is er een versperring uit de Tweede Wereldoorlog gevonden bij de graafwerkzaamheden aan de noordzijde van de Nijmeegse Waalbrug.
Volgens de gemeente gaat het om betonnen wegafsluitingsblokken die waarschijnlijk door de Duitsers zijn geplaatst om het verkeer tegen te houden. 
Winter 1944 na de bevrijding van Nijmegen: Britse soldaten bij luchtafweergeschut. Op de achtergrond, vóór de brugboog, is de betonnen versperring te zien.
Begin augustus werd er al een tankversperring gevonden. Na de oorlog is geprobeerd de betonblokken te slopen door ze op te blazen. Het grootste blok is daardoor in twee delen uiteen gevallen. Op beide betonblokken zijn mortier- en kogelinslagen te zien.
Woensdag worden de blokken opgetakeld. Ze zullen worden opgeslagen tot er een geschikte plek is gevonden waar de blokken kunnen worden teruggeplaatst. Er wordt gedacht aan een locatie bij de Waalbrug en de Prins Mauritssingel waar het verhaal over de Waalbrug in oorlogstijd verteld kan worden.