Nieuws

Gemeente betreurt vertrek De Bijenkorf

ARNHEM - De gemeente Arnhem zegt 'onaangenaam getroffen' te zijn door het besluit van de Bijenkorf om Arnhem te verlaten.
Tegelijkertijd is de gemeente blij met de komst van Primark: 'Ook dat is een publiekstrekker en leegstand op een cruciale plek wordt voorkomen', zo is te lezen in een schriftelijke reactie.
Volgens de gemeente is de Bijenkorf belangrijk voor Arnhem en daarom zijn er de laatste jaren vele gesprekken geweest over het behoud van de vestiging en de toekomst van de winkel. De gemeente leeft mee met de medewerkers van de Bijenkorf en gaat met het concern in gesprek over hoe de werknemers begeleid kunnen worden naar ander werk.

Laheij: gemeente moet actie ondernemen

Oud-ondernemer en voormalig gemeenteraadslid Harry Laheij vindt dat de gemeente Arnhem in actie moet komen tegen de sluiting. In het verleden heeft de Arnhemse gemeenteraad al eens succesvol geprotesteerd tegen een dreigende sluiting van het warenhuis, aldus het voormalige CDA-raadslid.
De Bijenkorf sluit vijf van haar 12 vestigingen in Nederland, vanwege een reorganisatie. In Arnhem verdwijnen 99 arbeidsplaatsen. 

Slecht getimed

CNV Dienstenbond vindt de reorganisatie bij de Bijenkorf slecht getimed, gezien de situatie op de arbeidsmarkt. De bond is verrast over het besluit, omdat de Bijenkorf nog winstgevend is. 'De puur strategische keuze geeft op z'n minst een zure bijsmaak', aldus een woordvoerder.

Bent u enorm getroffen door het nieuws dat De Bijenkorf in Arnhem gaat sluiten? Was u een trouwe klant? Mail ons: omroep@gld.nl