vandaag op tv

ook bij omroep gld

Nieuws dossiers


Omroep GelderlandDe Bijenkorf sluit filiaal in Arnhem

ARNHEM - De Bijenkorf in Arnhem gaat weg. Begin 2014 worden de deuren gesloten als gevolg van een reorganisatie. De 99 arbeidsplaatsen komen daarmee te vervallen. Voor het personeel in Arnhem wordt voor zover mogelijk binnen het bedrijf of daarbuiten naar een andere baan gezocht, aldus een woordvoerder.

Het warenhuis sluit vijf van de twaalf filialen en wil extra investeren in de 7 vestigingen die overblijven om die op internationaal topniveau te brengen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen.

De Bijenkorf is sinds 1975 in Arnhem gevestigd. Voor het pand aan de Ketelstraat is inmiddels een nieuwe huurder gevonden: kledingconcern Primark wil er een winkel beginnen. Primark heeft ook plannen om volgend jaar in Nijmegen een filiaal te openen.

'Aderlating voor Arnhem'

'Een aderlating voor de gemeente Arnhem, de Bijenkorf was toch de parel van Arnhem. Een heleboel mensen uit de regio gingen toch in Arnhem winkelen omdat de Bijenkorf er zat. Nu de Bijenkorf weggaat zal de aantrekkingskracht van Arnhem beduidend minder zijn. Het kan ook nog een spin-off effect krijgen naar het hele winkelaanbod van de gemeente Arnhem", zegt Oosterbeker Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit.


A A A
zondag 18 augustus 2013 | 11:00 | Laatst bijgewerkt op: maandag 19 augustus 2013 | 10:15
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox