Nieuws

Fair Play Culemborg moet sportlocatie snel verlaten

Fair Play Culemborg moet sportlocatie snel verlaten
In de langslepende zaak tussen amateurvoetbalclub SMVC Fair Play in Culemborg en de gemeente heeft de voetbalclub bot gevangen.
CULEMBORG - In de langslepende zaak tussen amateurvoetbalclub SMVC Fair Play in Culemborg en de gemeente heeft de voetbalclub bot gevangen.
Fair Play moet voor 1 september het huidige trainingscomplex Sprokkelenburg verlaten, zo heeft de kantonrechter besloten. De voetbalclub had om uitstel tot 15 juni volgend jaar gevraagd, maar zonder succes. Eerder kreeg de vereniging wel uitstel tot 31 mei.

Twee sportlocaties

De gemeente wil dat de club deels op sportpark Parijsch en deels op sportpark Terweijde gaat sporten. Fair Play wil liever 1 locatie en is blij met de huidige plek omdat die vlakbij Terweijde is, de wijk waar van oudsher de meeste leden vandaan komen.

Band met de wijk

Fair Play was tot 2006 gevestigd in Terweijde en is sinds 2008/2009 gevestigd op Sprokkelenburg. Daar moet de club nu weg voor woningbouw. De club speelde een bemiddelende rol tijdens de spanningen tussen Molukkers en Marokkanen in de wijk Terweijde.