Nieuws

Te veel eten op je bord. Moet het in een zakje?

Te veel eten op je bord. Moet het in een zakje?
Kent u dat? U hebt een avondje heerlijk getafeld, maar het eten op uw bord was simpelweg te veel.
ARNHEM - Kent u dat? U hebt een avondje heerlijk getafeld, maar het eten op uw bord was simpelweg te veel.
In tal van landen is het volstrekt normaal dat je het eten dan meeneemt naar huis. Maar hier is dat geen gemeengoed.
Zeven vrouwen willen daar wat aan doen. Ze hebben het internetplatform Tas-Toe opgericht om verspilling van eten in restaurants tegen te gaan. Bijna 150 restaurants hebben zich daar inmiddels bij aangesloten. Maar, restaurants in Gelderland geven niet thuis. Hoe kan dat nou?
'Tja, we gaan langs de deuren en vragen restaurants mee te doen. Die krijgen dan een sticker op de ruit', zegt mede-initiatiefneemster Stèfanie Taminiau.

'Een gedoe'

'Restaurants vinden het een gedoe. Dat eten moet dan naar de keuken terug en daar moeten ze het eten in bakjes stoppen. Terwijl ze het al zo druk hebben. Je kunt natuurlijk ook de klant dit laten doen.'
Na het interview met Taminiau bij Omroep Gelderland heeft het eerste Gelderse restaurant zich gemeld voor Tas-Toe: Steakhouse T-Rex in Putten. Voor een overzicht van deelnemende eetgelegenheden kunt u terecht op de website van Tas-Toe.