Nieuws

RIVM: aantal gevallen mazelen stijgt

RIVM: aantal gevallen mazelen stijgt
Het aantal geregistreerde gevallen van de mazelen is afgelopen week gestegen van 107 naar 161: een toename van 50 procent.
ARNHEM - Het aantal geregistreerde gevallen van de mazelen is afgelopen week gestegen van 107 naar 161: een toename van 50 procent.
Dat meldt het RIVM.

Toename vooral in het Rivierengebied

Met name in het Rivierengebied en op de Veluwe zijn er gevallen bijgekomen. Het gaat vooral om kinderen die uit geloofsovertuiging niet worden ingeënt. Omdat niet iedereen die ziek is ook langs de huisarts gaat, ligt het aantal echte ziektegevallen waarschijnlijk (veel) hoger. Volgens het RIVM kan de uitbraak van de mazelen nog maanden aanhouden.

Extra vaccinatiecampagne

Eerder deze week werd bekend dat het RIVM naar aanleiding van de uitbraak een extra vaccinatieronde start tegen de mazelen. Die is bedoeld voor baby's van 6 tot 14 maanden, die in een gebied wonen waar minder dan 90 procent van de kinderen tegen mazelen is ingeënt.

Vaccinatie = 95% bescherming

Volgens het RIVM is 95% van de mensen die 1 keer zijn gevaccineerd beschermd tegen mazelen. Sommige mensen zijn 2 keer gevaccineerd. Die groep is 99% beschermd.
Klik HIER voor de veelgestelde vragen die het RIVM heeft opgesteld.

Zie ook: