vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandRIVM: aantal gevallen mazelen stijgt

ARNHEM - Het aantal geregistreerde gevallen van de mazelen is afgelopen week gestegen van 107 naar 161: een toename van 50 procent. Dat meldt het RIVM.

Toename vooral in het Rivierengebied

Met name in het Rivierengebied en op de Veluwe zijn er gevallen bijgekomen. Het gaat vooral om kinderen die uit geloofsovertuiging niet worden ingeënt. Omdat niet iedereen die ziek is ook langs de huisarts gaat, ligt het aantal echte ziektegevallen waarschijnlijk (veel) hoger. Volgens het RIVM kan de uitbraak van de mazelen nog maanden aanhouden.

Extra vaccinatiecampagne

Eerder deze week werd bekend dat het RIVM naar aanleiding van de uitbraak een extra vaccinatieronde start tegen de mazelen. Die is bedoeld voor baby's van 6 tot 14 maanden, die in een gebied wonen waar minder dan 90 procent van de kinderen tegen mazelen is ingeënt.

Vaccinatie = 95% bescherming

Volgens het RIVM is 95% van de mensen die 1 keer zijn gevaccineerd beschermd tegen mazelen. Sommige mensen zijn 2 keer gevaccineerd. Die groep is 99% beschermd.

Klik HIER voor de veelgestelde vragen die het RIVM heeft opgesteld.

Zie ook:

A A A
vrijdag 28 juni 2013 | 06:46 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 28 juni 2013 | 17:07
|

REACTIES

Geplaatst door: Karin - 28-11-2013 16:39
Wij enten onzezoon ook niet in en dat heeft niets met geloof te maken maar met alles wat ik gelezen heb over vaccinaties. Wist u bijvoorbeeld dat 1 van de grondstoffen van vaccins aluminium is? Aluminium is puur gif en giftig voor het lichaam in welke hoeveelheid ook. Het RIVM verkondigt dat het zulke kleine hoeveelheden zijn dat ze niet schadelijk zou zijn. Hier over het volgende. Een babylichaam is nog niet af wanneer het geboren is. Darmen, nieren, lever alles is nog volop in ontwikkeling. Daarom is een babylichaam niet instaat zich te ontdoen van de giftstoffen die wij als hulpstoffen via vaccins in de bloedbaan van baby's spuiten. Als reactie slaat het lichaam het gif op in vetweefsel want het moet het kwijt. 1 van die plaatsen waar het lichaam gifstoffen opslaat is in het vette hersenweefsel aangezien dat zacht is met alle gevolgen van dien aangezien de hersenen ook nog vollop in ontwikkeling zijn.

Hoe zit dat ook alweer met de explosieve groei van kinderen met gedragsproblemen, neurologische aandoeningen, autistisch aanverwante stoornissen, immunologische aandoeningen als eczeem en astma sinds men begonnen is met massaal inenten? Misschien hoog tijd om eens onderzoek te doen naar verbanden want dat gebeurd niet. Zoals terecht eerder aangehaald is, de farmaceutische industrie verdient miljarden en miljarden aan vaccineren.

Tip lees eens de info op de website vaccinvrij. Je mond valt open van verbijstering en afgrijzen en dan denk je wel tien keer na of vaccineren wel zo'ngoed alternatief is.

Ik kies er voor mijn kind zo gezond mogelijk groot te brengen en daar hoort zo nu en dan ziek zijn bij. Ik kies er niet voor mijn kind groot te brengen in angst en dus
Niet vol te spuiten met gif met alle lange termijngevolgen die dat kan hebben die wij met zijn allen helemaal niet kunnen overzien
Geplaatst door: Martje - 29-06-2013 23:57
Er word veel vanuit de onderbuik geschreven over dit onderwerp. Jammer, want met een simpel stukje leeswerk zou duidelijk worden dat de RIVM met een angstcampagne bezig is... (en tegelijkertijd de grote pharmaceutische industrie weer een flinke opsteker geeft door 40000 dure serums te laten verkopen) Van die 160 gevallen kunnen er 0.15 tot 0.3 sterven aan de mazelen... Elk jaar sterven er minstens 2500 mensen aan een niet te bestrijden griep... Om niet te spreken van de dodelijke ongevallen in huis, industrie en verkeer... De mazelen slecht max 0,3 kind... Dus er sterft een been... Wat kosten deze inentingen kwa inkoop? 300 € per stuk? Maal 40000 ? is toch een leuke bonus van 12000000 euries... 12 miljoen ja!
En dan te bedenken dat mensen zieker worden van de inentingen dan van de mazelen zelf...
Geplaatst door: Martje - 29-06-2013 23:56
Er word veel vanuit de onderbuik geschreven over dit onderwerp. Jammer, want met een simpel stukje leeswerk zou duidelijk worden dat de RIVM met een angstcampagne bezig is... (en tegelijkertijd de grote pharmaceutische industrie weer een flinke opsteker geeft door 40000 dure serums te laten verkopen) Van die 160 gevallen kunnen er 0.15 tot 0.3 sterven aan de mazelen... Elk jaar sterven er minstens 2500 mensen aan een niet te bestrijden griep... Om niet te spreken van de dodelijke ongevallen in huis, industrie en verkeer... De mazelen slecht max 0,3 kind... Dus er sterft een been... Wat kosten deze inentingen kwa inkoop? 300 € per stuk? Maal 40000 ? is toch een leuke bonus van 12000000 euries... 12 miljoen ja!
En dan te bedenken dat mensen zieker worden van de inentingen dan van de mazelen zelf...
Geplaatst door: lee - 29-06-2013 21:13
zo sanne ik snap niet dat jij je druk maakt om die mensen(geloofsgekke die jij zo noemt druk maakt als die van jou ingeënt zijn hoef je toch niet bang te zijn wij doen het niet om andere reden het is een immuun voor ziektes
Geplaatst door: Sonja - 29-06-2013 19:25
Het zijn geen geloofsgekken. De mensen die niet enten hebben zich meestal meer ingelezen dan de mensen die wel enten. Mensen die wel enten hebben meestal nog nooit een bijsluiter gelezen.
Heb zelf 2x mazelen gehad, mijn dochter vroeger laten vaccineren, maar ik zou het nu , met wat ik nu weet, nooit meer doen
Geplaatst door: Johan - 29-06-2013 18:34
Kan het ook komen door het drinkwater uit de rivieren? En gifgebruik op gewassen, en andere rare stoffen die in de lucht zweven waar ons imuunsysteem door word verzwakt.
Aangezien er vele lichaamsoneigen stoffen worden gebruikt in deze maatschappij.

Grt. Een bezorgde burger
Geplaatst door: Coby - 29-06-2013 12:28
Beste Sanne,

Onze dochter is wel ingeënt en heeft toch de mazelen. Wij zijn ook gelovig. Er zijn gelovigen die niet inenten, omdat ze alleen op God vertrouwen die hun kind ziek maakt, maar ook weer beter kan maken. Het zou je goed staan meer respect te hebben voor hun geloof.

groet, Coby
Geplaatst door: Norbert - 28-06-2013 12:16
Ja Martijn...

Jouw geloof in de propaganda gaat wel heel erg ver!

En het heeft alles met de media te maken! Ook Omroep Gelderland laat alleen maar de officiële lezing van het RIVM horen. Enig tegengeluid wordt stelselmatig geweerd. Terwijl die er veelvuldiger zijn en beter onderbouwd door onafhankelijke onderzoekers. Maar of je dat wil geloven?
Geplaatst door: Rinanda - 28-06-2013 11:59
Wat maakt het nou uit als je kind de mazelen krijgt. Als je kind dan ziek is moet je het gewoon binnenhouden. Het is goed voor het imuumsysteem. zelf heeft ons gezin ook de mazelen gehad, en er niks aan overgehouden
Al die spuitjes en prikjes zijn ook niet goed, want als je al besmet bent word je alleen maar zieker. Je gaat toch ook niet je arm vast ingipsen voor het geval dat die breekt.
Geplaatst door: martijn - 28-06-2013 09:42
@mario ..
dat laatste stuk tekstis nu echt werkelijk totaal een mug met een olifant vergelijken. Dat slaat dus even helemaal nergens op. kinderen die geënt zijn "kunnen" ook ziek worden jah. dat heeft geen bal met de media te maken want dat staat ook in het bericht. kwestie van lezen. Maar enten maakt de kans kleiner. zelfs met 99% is er nog 1 % kans. maar hoemeer kinderen geënt worden des te minder het virus kans krijgt. endat is een kwestie van logica. en als er kinderen van wege hun geloofsovertuiging niet geënt mogen worden ja dan moet je niiet lopen zeuren. guido weijers zei ookt .. geloof is ergens in geloven maar niet zeker weten of het wel bestaat maar er wel 100% op vertrouwen. daarom heet het ook geloof. anders hadden ze het wel "zeker weten" genoemd.
dus als je ergens in geloofd weet je niet zeker of het bestaat maar ben je er wel zo goed als zeker van dat je kinderen ziek kunnen worden.
Ik heb respect voor ieder zijn of haar geloof maar in sommige dingen gaat geloof wel heel erg ver.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox